Home » Charles Caspers: In alles de Liefde. Over de Dochters van Maria en Joseph

Charles Caspers: In alles de Liefde. Over de Dochters van Maria en Joseph

In 1820 stichtten Jacobus Antonius Heeren en Anna Catharina van Hees in ‘s-Hertogenbosch de Congregatie Dochters van Maria en Joseph, ter plaatse beter bekend als de Zusters van de Choorstraat. Net als andere religieuzen in de traditie van Vincentius a Paulo legden de zusters niet alleen de drie geloften van armoede, kuisheid en gehoorzaamheid af, maar daarnaast ook de gelofte om liefdewerken te verrichten.

Aanvankelijk ging het vooral om de zorg voor alleenstaande bejaarden en (wees)kinderen, later steeds meer om de begeleiding van kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking.

In zijn lezing stipt Charles Caspers enkele hoogtepunten aan uit de tweehonderdjarige congregatiegeschiedenis. De leidvraag is: wat heeft de zusters al die tijd bewogen om te leven zoals zij leefden?  

Deze TBI Lecture van Charles Caspers is er één van vier lezingen. U kunt zich ook alvast voor de andere lectures aanmelden.

Tijdstip: Woensdag 20 oktober 15.30-17.00 uur
Locatie: E 3.01 (Erasmustoren, Erasmusplein 1 Nijmegen)

De Lectures zijn gratis en we zorgen voor koffie en thee.

Aanmelden

  ManVrouwAnders

  Wilt u ook in de toekomst op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten en activiteiten, geef dan toestemming door 'ja' aan te vinken. Bij 'nee' houden we u alleen over deze activiteit op de hoogte.

  janee (verplicht)

   

  Ik meld mij aan voor de volgende lezing(en):

  Woensdag 20 oktober 2021In alles is liefde. Over de Dochters van Maria en Joseph. Door Charles Caspers (Titus Brandsma Instituut)

  Dinsdag 2 november 2021Geregelde vrijheid. Benedictijnse spiritualiteit tussen structuur en anti-structuur. Door Thomas Quartier osb (Titus Brandsma Instituut)

  Woensdag 24 november 2021 Dominicaanse spiritualiteit tussen contemplatie en verkondiging. Door Zr. Marga Zwiggelaar OP (Titus Brandsma Instituut)

  Woensdag 8 december 2021Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Religieus leven en lekenspiritualiteit. Door Pierre Humblet (Titus Brandsma Instituut)