Home » Evenementen » Studieweek Mystiek

Studieweek Mystiek

Een jaarlijks terugkerend evenement van het Titus Brandsma Instituut (TBI) is de Studieweek Mystiek. De ene keer staat een specifieke mystieke tekst centraal, de andere keer laten we ons gidsen door verschillende teksten van een bepaalde mysticus. In deze teksten wordt tastend en zoekend tot uitdrukking gebracht wat nauwelijks taal heeft, de ervaring van een mens met het Onuitsprekelijke.

Studieweek Mystiek 2021 over de natuurmystiek van Thomas Merton
Dit jaar staat de natuurmystiek van Thomas Merton centraal. Kick Bras, emeritus predikant en geassocieerd onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut, verzorgt de Studieweek dit jaar van 5 tot en met 8 juli. Samen met hem bestudeert u de vaak lyrische natuurobservaties uit de dagboeken van Thomas Merton. U ontdekt de spirituele – mystieke – wijze waarop hij de natuur beleeft. U zult ook merken dat leven in de natuur, zich verbonden voelen met bomen en planten, vogels en herten, een onlosmakelijk onderdeel zijn van Mertons spirituele zoektocht en groei.
> Lees verder en meld u aan

Voorgaande Studieweken Mystiek
Om een idee te krijgen van onze Studieweek, kijk dan eens terug naar onze voorgaande Studieweken Mystiek. De afgelopen jaren stonden de volgende teksten en auteurs centraal: Jan van het Kruis (2019), Titus Brandsma (2018), Bach’s Matthäus-Passion (2017) en dé mystica van de liefde, Hadewijch (2016).

Afgelopen jaar (2020) is de Studieweek van 2018 ‘De werken van Titus Brandsma’ bewerkt tot een gratis online Studieweek.