Home » Pierre Humblet: ‘Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken’. Religieus leven en lekenspiritualiteit

Pierre Humblet: ‘Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken’. Religieus leven en lekenspiritualiteit

Dit jaar nodigde de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) haar leden uit om zich gezamenlijk te bezinnen op hun identiteit als religieuzen. Dat gebeurt in het kader van het jaarthema “Religieus Leven vandaag. Broeder, zuster wie ben je?”

Er ontstaan allerlei nieuwe groepen die zich spiegelen aan aspecten van het religieuze leven. Initiatieven en bewegingen die zich monastiek noemen, stadsklooster of religieuze gemeenschap. Dat riep de vraag op hoe het ‘klassieke’ religieuze leven zich verhoudt tot deze nieuwe vormen.

In zijn inleiding zal Pierre Humblet ingaan op de inhoudelijke inbreng die deze bezinning oplevert. Hij zal in het bijzonder reflecteren op de dynamische verhouding tussen religieus charisma en lekenspiritualiteit die hierin zichtbaar wordt.

Tijdstip: Woensdag 8 december 15.30-17.00 uur
Locatie: E 3.01 (Erasmustoren, Erasmusplein 1 Nijmegen)

De Lectures zijn gratis en we zorgen voor koffie en thee.

Aanmelden

  ManVrouwAnders

  Wilt u ook in de toekomst op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten en activiteiten, geef dan toestemming door 'ja' aan te vinken. Bij 'nee' houden we u alleen over deze activiteit op de hoogte.

  janee (verplicht)

   

  Ik meld mij aan voor de volgende lezing(en):

  Woensdag 20 oktober 2021In alles is liefde. Over de Dochters van Maria en Joseph. Door Charles Caspers (Titus Brandsma Instituut)

  Dinsdag 2 november 2021Geregelde vrijheid. Benedictijnse spiritualiteit tussen structuur en anti-structuur. Door Thomas Quartier osb (Titus Brandsma Instituut)

  Woensdag 24 november 2021 Dominicaanse spiritualiteit tussen contemplatie en verkondiging. Door Zr. Marga Zwiggelaar OP (Titus Brandsma Instituut)

  Woensdag 8 december 2021Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Religieus leven en lekenspiritualiteit. Door Pierre Humblet (Titus Brandsma Instituut)