Home » Zuster Marga Zwiggelaar: Dominicaanse spiritualiteit tussen contemplatie en verkondiging

Zuster Marga Zwiggelaar: Dominicaanse spiritualiteit tussen contemplatie en verkondiging

Het is dit jaar 800 jaar geleden dat H. Dominicus Guzman overleed in Bologna. In 1206 was hij tot het inzicht gekomen dat alleen gedegen kennis van het Evangelie en een eenvoudige levensstijl in broederschap heilzaam kon zijn om de kerk in crisis weer te herstellen. In 1215 werd de gemeenschap die rond hem was ontstaan erkend door het Vaticaan: de Orde der Predikheren was een feit. Nu, 800 jaar later, zijn er over heel de wereld dominicanen en dominicanessen te vinden. Nog steeds putten zij uit de pijlers die door Dominicus al werden geformuleerd: gemeenschap, gebed, studie en verkondiging. Dit leverde en levert een bont gezelschap op van mannen en vrouwen die zich – hoe verschillend ook – identificeren als Dominicaans. 

Wat maakt een dominicaan een dominicaan?

In deze inleiding zal zr. Marga Zwiggelaar OP haar licht werpen op de Dominicaanse spiritualiteit en hoe deze spiritualiteit tegenwoordig vorm krijgt in de religieuze praktijk.

Deze TBI Lecture van Charles Caspers is er één van vier lezingen. U kunt zich ook alvast voor de andere lectures aanmelden. De Lectures zijn gratis en we zorgen voor koffie en thee.

Tijdstip: Woensdag 24 november 15.30-17.00 uur
Locatie: EOS N 01.180 (Elinor Ostrom Gebouw. Heyendaalseweg 141 6525 AJ Nijmegen)

Aanmelden

  ManVrouwAnders

  Wilt u ook in de toekomst op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten en activiteiten, geef dan toestemming door 'ja' aan te vinken. Bij 'nee' houden we u alleen over deze activiteit op de hoogte.

  janee (verplicht)

   

  Ik meld mij aan voor de volgende lezing(en):

  Woensdag 20 oktober 2021In alles is liefde. Over de Dochters van Maria en Joseph. Door Charles Caspers (Titus Brandsma Instituut)

  Dinsdag 2 november 2021Geregelde vrijheid. Benedictijnse spiritualiteit tussen structuur en anti-structuur. Door Thomas Quartier osb (Titus Brandsma Instituut)

  Woensdag 24 november 2021 Dominicaanse spiritualiteit tussen contemplatie en verkondiging. Door Zr. Marga Zwiggelaar OP (Titus Brandsma Instituut)

  Woensdag 8 december 2021Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Religieus leven en lekenspiritualiteit. Door Pierre Humblet (Titus Brandsma Instituut)